Werkwijze

Wij werken als team met meetbare doelen. Tijdens de intake wordt er samen met jou bekeken wat er nodig is en welke teamleden ingezet zullen worden voor de begeleiding. Tijdens het eerste gesprek met de teamleden die de deelnemer zullen begeleiden zullen er doelen gesteld worden. Elk teamlid hanteert zijn eigen meetinstrumenten. De teamleden zullen onderling met jouw toestemming overleggen en samenwerken waar nodig. 

Teamleden – Wat kunnen wij voor jou betekenen en hoe doen wij dat?

Beweegcoach Nicole Liefhebber:  

Ik zie bewegen als een krachtig middel op weg naar een belangrijk doel: het ontwikkelen, sterker maken en ontspannen van lichaam en geest.

Wat is de waarde van bewegen?

 • Beweging zorgt dat je lichaam efficiënter om kan gaan met angst en stress
 • Bewegen heeft een positieve invloed op de persoonlijke ontwikkeling.
 • Het heeft effect op de assertiviteit, zelfbeheersing en sociale vaardigheden.
 • De bloedtoevoer in en naar de hersenen neemt toe door bewegen, waardoor je alerter wordt en de hersenontwikkeling wordt gestimuleerd.
 • De preventieve werking tegen chronische ziekten.
 • Bewegen is een krachtig middel bij het ontwikkelen van levensvaardigheden. De vaardigheden die verworven zijn tijdens het sporten kunnen ingezet worden in het dagelijks leven. 

Ik kan jou leren:

 • Dat bewegen leuk is!
 • Dat bewegen je kan helpen om te leren ontspannen.
 • Voelen en opmerken wat jouw lijf je vertelt, welke signalen het geeft.
 • Waar jouw mogelijkheden en grenzen liggen en hoe je hiermee om  kunt gaan.
 • Bewust te worden van jouw kracht, fysiek en mentaal.
 • Dat je mentaal en fysiek weerbaarder kunt worden.
 • De vaardigheden toe te passen in je dagelijks leven.

 Hoe doe ik dat?

 • Door het werken aan de verbetering van de lichamelijke conditie,  kracht en het uithoudingsvermogen.
 • Het belangrijkste meetintsrument is voor mij het lijf. Door je bewust te worden van de signalen die je lijf afgeeft en de inspanning hierop aan te passen,  beweeg je op een verantwoorde, gezonde en plezierige manier.
 • Door bewegen in te zetten om bijvoorbeeld spanning te reduceren, je letterlijk en figuurlijk sterker te voelen en om emoties te reguleren.
 • De beweegomgeving wordt aangepast aan de behoefte en/of  hulpvraag.
 • Ik maak gebruik een oefenruimte binnen, maar het liefst beweeg ik in de natuur vanwege de positieve effecten die het buiten zijn met zich meebrengt,
 • Maar bovenal door je met plezier te laten bewegen!

Wie ben ik?

Ik ben Nicole Liefhebber – van Borselen. Ik heb bijna 25 jaar ervaring als docent sport en bewegen en sportinstructeur in sportcentra. Daarnaast werk ik samen met zorgverleners en zet ik bewegen in tijdens zorgtrajecten. Ik geniet van samen bewegen en het plezier op de gezichten van de sporters. Way 2 Move staat voor samen in beweging komen. Ik ga samen met jou de uitdaging aan om de ontwikkeling die tijdens de lessen ingezet wordt in jouw dagelijks leven door te zetten! Door samen te werken, krachten te bundelen en kennis te delen bereik je veel meer! Ik werk daarom graag samen met anderen om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Werkwijze en inhoud:

Intake:

 • Vastleggen van de persoonlijke doelen en wensen.
 • Eventuele lichamelijke klachten, medische beperkingen of medicijngebruik worden besproken.
 • Tijdens een eerste les wordt gekeken wat het startniveau is en hoe het lichaam reageert op het bewegen. 

1 tot 3 x per week een trainingsmoment naar keuze. 

Beweegadvies voor thuis

Online/telefonisch bereikbaar voor vragen. 

Life Coach – Manny Moerman

Kies je voor coaching, dan kies je voor professionele begeleiding waarbij jij en de coach op basis van gelijkwaardigheid samenwerken aan de doelen die je zelf gekozen hebt. Je zet een coach in om jou de vragen te stellen die je jezelf niet stelt en die anderen jou ook niet stellen. Om inzichten te krijgen. Om nieuwe stappen te zetten. Je kunt wachten tot het helemaal mis is en je klem zit, maar waarom zou je?

Wie ben ik?

Ik ben Manny Moerman. Inmiddels ben ik zes jaar actief als zelfstandig coach. Ik ben positief ingesteld, daadkrachtig en resultaatgericht. Ik vind het prachtig als mensen ontdekken dat ze niet langer hoeven te luisteren naar de gedachten die hen belemmeren. Als ze inzien dat ze niet in een hokje hoeven te passen, maar juist de ruimte en kracht voelen om zichzelf te zijn met al hun kwaliteiten. Dat is waar ik het voor doe. Ik genees je niet. Ik houd me niet bezig met diagnoses en therapieën. Ik ga ervan uit dat jij met enige begeleiding uitstekend in staat bent je uitdagingen aan te gaan.

Werkwijze

Coaching stoelt voor mij op gelijkwaardigheid, openheid en zelfreflectie, ook voor mij als coach. De drie pijlers onder mijn coaching zijn de Realisatiecurve van de Coaching Academy International, de socratische methode en de Shiftmethode. In mijn coaching pas ik situationeel ook humor, provocatie en confrontatie toe.

 Intake

Tijdens onze eerste kennismaking verkennen we de kwestie waar je tegen aan loopt en we leren elkaar een beetje kennen. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij me. Het succes van elk coachtraject hangt voor een belangrijk deel af van de mate waarin er sprake is van vertrouwen. Aan het einde van de intake hebben samen een goed beeld van wat er speelt. Als je met mij aan de slag wilt, maken we de eerste afspraak.

Duur

Jij bepaalt hoe lang je gebruik wil maken van een coach. Sommige mensen zijn na het intakegesprek al klaar. Anderen schakelen een coach in voor de lange termijn, omdat ze veel in hun leven willen aanpakken. Als je het prettig vindt om een idee te krijgen van de duur in jouw situatie, kan ik daarvan een indicatie geven op basis van mijn ervaring.

Traject

Tijdens het traject gaan we onderzoeken welke gedachtes je hebt over de kwestie(s) en welk gedrag je laat zien. Door jou vragen te stellen daag ik je uit tot zelfreflectie. Uiteindelijk leidt dit tot de inzichten die jou in staat stellen keuzes te maken die bijdragen aan meer plezier, richting en zingeving in je leven. Tussen de sessies door kun je me bellen, appen of mailen; je kunt opdrachten te doen krijgen; en je schrijft reflectieverslagen waarop ik feedback geef. Zo bereik je stap voor stap je doelen.

 Er zijn allerlei aanleidingen om coaching te willen. Enkele voorbeelden zijn:

 • grenzen herkennen en aangeven;
 • burn-outklachten aanpakken
 • stressbestendig worden;
 • ontdekken waar je voor staat;
 • assertiever worden;
 • je levensmissie ontdekken;
 • doelen leren stellen;
 • een krachtige professional worden;
 • zelfverzekerder worden;
 • nieuwe baan voelt niet goed;
 • leren kiezen, prioriteren en plannen;
 • een carrièreswitch maken;
 • meer balans in je leven aanbrengen;
 • omgaan met grote werkdruk;
 • motivatie vinden;
 • je leven onder de loep nemen en ontdekken wat je nu echt wil.

Kortom

Wat vind jij belangrijk? Wat drijft jou? Waar word je blij van? Succes, geld, gezondheid, geluk… We willen het allemaal. In ons streven daarnaar komen we regelmatig onszelf tegen. Soms lijkt het wel of wat we het liefste willen buiten ons bereik ligt. Hoe hard we ons best ook doen. Wat altijd helpt, is teruggaan naar je basis. Weet wie je bent, wat je wilt en wat jou nu tegenhoudt. Als je leeft overeenkomstig jouw waarden, kwaliteiten en drijfveren, ben je gelukkiger en succesvoller. Het is daarom mijn missie dat jij te weten komt wie je werkelijk bent en wat je echt wilt doen.

Voedingsdeskundige –  Lisette Meinten

Als Gewichtsconsulent begeleid ik mannen & vrouwen met overgewicht. Maar ook mensen die juist aan willen of moeten komen tot een gezond gewicht.

Vaak hebben deze mensen zelf al van alles geprobeerd: allerlei diëten, perioden van vasten, Sonja Bakker etc.Vaak vervallen zij weer in oude patronen met gewichtstoename tot gevolg. Door de enorme keuzes in supermarkten, informatie op internet en de fitgirls & boys op Social Media zien mensen vaak door de bomen het bos niet meer. Wat is nu wel of juist niet gezond? Hoeveel mag je eten? Waar koop je dat allemaal? Hoe past dit allemaal binnen mijn huidige leven? 

Dit zijn de meest gestelde vragen waarin ik de mensen stap voor stap begeleid. 

Voordat we aan de slag gaan vindt er een oriënterend gesprek plaats. Tijdens dit gesprek vertel ik uitgebreid hoe het allemaal in zijn werk gaat en brengen we de wederzijdse verwachtingen in kaart. Dit gesprek vindt veelal telefonisch plaats.

Wanneer alles duidelijk is en mensen verder willen, dan vraag ik hen 3 dagen een voedingsdagboek bij te houden en een uitgebreide intakeformulier in te vullen. Dit intake formulier geeft inzicht in de huidige leefstijl op het gebied van voeding, beweging, gezondheid, doelen en motivatie.

Na een gesprek van een uur waarin het intakeformulier uitgebreid wordt besproken mag er aangegeven worden of er gestart gaat worden. Besluit de persoon toch om niet door te gaan, dan zal het intakegesprek niet doorberekend worden.

Aan de slag? Dan stuur ik een aantal dagen later de analyse van de voedingsdagboeken, een voedingsadvies op basis van de energiebehoefte van deze persoon en een samenvatting van de gemaakte afspraken per mail. In het voedingsadvies wordt goed gelet op de juiste hoeveelheid voedingsstoffen.

Als uitgangspunt werk ik met de Richtlijnen Goede Voeding van het Gezondheidscentrum. Ik adviseer geen shakes of maaltijdvervangers. Alle adviezen sluiten aan bij de persoon in kwestie en zijn dus per persoon verschillend.

Tijdens het gehele traject is er onbeperkt begeleiding via what’s app of mail. Afhankelijk van de behoefte van de betreffende persoon vinden er 4, 6 of 8 meet/weeg & begeleidingsgesprekken (consulten) plaats.

Als BGN Gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De meeste (aanvullende) verzekeringen vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten voor een consult.

Ursula Lankreijer – Sportinstructrice en Holos massagetherapeut

Mijn naam is Ursula Lankreijer en ik ben vanuit mijn actieve leven in de sport door gaan leren naar holos massagetherapeut. Ik hou van het lichaam, het lichaam is onze vriend voor het leven, het liegt nooit en heeft het altijd goed met ons voor. Om in balans te blijven heeft het lichaam ons wel nodig. Het heeft onze vriendelijke en bewuste aandacht nodig om duidelijk te maken wat er nodig is om gezond en gelukkig te zijn. Uit eigen ervaring weet ik hoe ziek we kunnen worden als we uit verbinding zijn. Ook heb ik daaruit mogen leren hoe waardevol het is om een goede relatie te hebben met je lijf.

Daarom ben ik ben 3 jaar geleden een bewustwordingspraktijk gestart genaamd Purusha. Middels holos massagetherapie, bewustwordingsoefeningen, focussen en lichaamsbeweging breng ik mensen in contact met zichzelf en hun gevoel. Door de aandacht te sturen naar het lichaam en te ontdekken wat daar leeft, komen mensen in echt contact met zichzelf en hun eigen waarheid. Het uitgangspunt van mijn werk is de wijsheid van het lichaam en heb de volste vertrouwen in zijn eigen genezingskracht.

Waarvoor kun je bij mij terecht:

 • Voor onderhoud van lichaam en geest.
 • Voorkomen van klachten.
 • Alle fysieke pijn en ongemakken
 • Bij levensvragen
 • Bij een gevoel van het uit contact zijn, uit balans zijn of de weg kwijt zijn
 • Eenzaamheid en depressie
 • Burn-out en overspanning
 • Bij trauma- en rouwverwerking
 • Behoefte aan loslaten en opladen

Mijn specialisatie

 • Bekkenklachten (heupen, billen, liezen, buik, bekkenbodem)
 • Onderrugklachten (Lumbale pijn en si-gewrichtpijn)
 • (Levensenergie, seksueel misbruik, problemen met emoties en gevoel, angst en paniekaanvallen, instabiliteit en uit evenwicht en uit verbinding voelen)
 • Lichaamshouding en -bewustzijn verbeteren.

Mijn kwaliteiten:

Rust, aandacht, geduld, luisteren, afstemmen en invoelen zijn kwaliteiten die mij helpen om ieder mens te begeleiden in zijn of haar eigen bijzondere proces en hulpvraag. Ik ben professioneel en met liefde to the point. Bij een wirwar aan gevoelens en emoties blijf ik geduldig, afgestemd en dichtbij wat er beleefd wordt in het lichaam. Op die manier creëer ik een veilige haven om bewustwording de tijd en de ruimte te geven. Bij trauma regulatie hanteer ik mindfulness en ademhalingstechnieken.

Technieken behandelingen:

 • klassieke- en haptische massage
 • cupping therapie en bindweefselmassage
 • Holistic Pulsing
 • Chakra massage (polariteitenmassage)
 • Voetreflexmassage
 • Focussing techniek
 • Mindfulness
 • Beweegadvies
 • Groepslessen:
 • Pilates, yinyoga (Ook tijdens therapie, beweegadvies)
 • Inzichtmeditatie (geleide stilte ochtenden 1x per maand)
 • Mindful wandelen

Voor meer informatie www.praktijkpurusha.

Voor wie het traject bedoeld:

Volwassenen die: 

 • In beweging willen komen mentaal en fysiek. 
 • Hun lichamelijke conditie willen verbeteren.
 • Meer balans in hun leven willen aanbrengen
 • Inzicht willen krijgen in hun dagelijkse leef- en gedragspatronen. 
 • Zichzelf opnieuw willen uitvinden
 • Doelen willen stellen voor de toekomst met aandacht voor de eigen dromen en verlangens.
 • Duurzame verandering willen naar een gezonde en passende leefstijl. 
 • Handvatten en kennis willen opdoen over gezonde voeding, voldoende bewegen, ontspanning en balans. 
 • Professionals (denk aan (startende) ondernemers, mensen met een drukke baan) die op een kantelpunt staan 

Inhoud programma:

Voorafgaand aan de start:

 • Voorafgaande aan de start schrijf je je in voor een oriënterend gesprek d.m.v. een inschrijfformulier waarop je en aantal vragen beantwoordt die ons informatie verschaffen over de reden van deelname, verwachting en behoefte.
 • Daarna volgt een intake met Nicole en een ander teamlid, gebaseerd op de behoefte ingevuld op het inschrijfformulier.
 • N.a.v. het oriënterend gesprek wordt het traject en de inzet van de teamleden besproken. 
 • Je ontvangt een offerte en de inschrijving wordt definitief bij akkoord. 

Start programma van 3 maanden:

 • Je doorloopt een traject op maat. Het aantal contactmomenten wordt helemaal ingepland naar behoefte en wens.
 • Bewegen is een vast onderdeel in het traject.
 • Na twee weken is er een overleg tussen alle teamleden. De voortgang wordt besproken (hier is toestemming voor gegeven bij de definitieve inschrijving). Er wordt gekeken of de juiste trajecten zijn ingezet. De coaches hebben in de eerste twee weken kunnen signaleren. Er wordt gekeken hoe de begeleiding zo optimaal mogelijk is.
 • Daarna vindt na 5, 8 en 11 weken een overleg/intervisie plaats met alle teamleden. In week 11 wordt bekeken jou en de teamleden of en welk vervolgtraject er per deelnemer ingezet kan worden. 
 • Na 12 weken is er een een evaluatiegesprek met jou, Nicole en evt. andere teamleden en wordt het vervolgtraject besproken of wordt er afgesloten.

Na 3 maanden:

 • Het programma kan verlengd worden naar behoefte. Na de 3 maanden-evaluatie wordt dan besloten of het gehele programma wordt voortgezet of dat 1 of meerdere coaches verder gaan en met welke frequentie. 
 • Na afloop van het programma is er nazorg door de mogelijkheid aan te bieden om online contact te kunnen houden met 1 of meerdere coaches.

Financieel plaatje:

Deelnemers betalen een totaalprijs voor het gedeelte dat NIET vergoed wordt door de verzekeraar. Dit wordt per deelnemer geïnventariseerd tijdens de intake. Het gedeelte dat wel vergoed wordt, wordt ingediend bij de zorgverzekeraar. 

BewegenOptie 1Optie 2
1 x per week Personal Training (Uit te breiden tot 3 x in de week)1 x per week Small Group Training (Uit te breiden tot 3 x in de week)
Kosten per training  €30,00 per training €11,25 per training
Kosten 3 maanden pakketkorting bij 3 maanden of langer en inzet meerdere disciplines, bij 1 x in de week €325,00 €135,00 -10% pakketkorting 3 mnd bij 1 x in de week
VoedingOptie 1Optie 2
Totaalpakket A zoals beschreven op mijn website in een termijn van drie maanden.Analyseren 3 voedingsdagboeken eenmalig uitgebreid advies (à 90 min.) op maat 
Kosten€239,00 Indien aanvullend verzekerd kunnen (een deel van) de consulten via de verzekeraar vergoed worden.€85,00


 

Coaching
Type gesprekAantal gesprekkenTarief per gesprek *
intakegesprek1gratis
coachgesprek1€ 100,-
coachgesprek2 tot 4€   90,-
coachgesprek5 of meer€   80,-
Kies je voor coaching binnen het programma ‘Kom in beweging’, dan krijg je korting op mijn gesprekstarief voor particulieren. Mijn reguliere tarief bedraagt €150,-*. De bedragen zijn vrijgesteld van btw.