Beginners:

Wil jij jouw (wandel)conditie opbouwen, je lijf sterker maken en ondertussen genieten van het buiten zijn? Is hardlopen(op dit moment) niet passend voor jou, bijv. vanwege een blessure, lage belastbaarheid, zwangerschap of omdat je het bewegen weer op moet bouwen? Dan zijn deze lessen vast iets voor jou!

Wandelen is een laagdrempelige manier van bewegen, heeft veel gezondheidsvoordelen en is makkelijk in te passen in jouw dagelijks leven. Bewegen in een groep onder begeleiding geeft net dat steuntje om het ook daadwerkelijk te doen! Met wandelen kun je heel goed je conditie verbeteren, je stofwisseling verhogen en tegelijk zorgen voor ontspanning doordat je in de natuur bent of gezellig samen met anderen.

Tijdens de lessen wordt het wandelen afgewisseld met spierversterkende oefeningen en oefeningen om het lijf soepel te houden. De belasting en inhoud van de les wordt aangepast aan de deelnemers en de doelen die zij hebben aangegeven. De lessen kunnen een mooie opstap zijn naar de bestaande groepslessen waarin we (stukjes) hardlopen en de intensiteit en belasting hoger ligt.

In september zijn we gestart met een groep op de maandagochtend om 10:30 u.

Gevorderden:

N.a.v. de aankondiging van de start van mijn wandeltrainingen kreeg ik zulke leuke aanvragen. Daarom is er in september op de donderdagavond om 18:30 u een wandelgroep gestart waarin we gaan trainen voor hun wandeluitdagingen o.a. voor een huttentocht in Oostenrijk en een wandeltocht in de Nederlandse โ€˜bergenโ€™!! Ook al hebben wij een vlak landje, je kunt je bijvoorbeeld d.m.v. spierversterkende oefeningen, het opzoeken van hoogteverschillen en verschillende ondergronden voorbereiden. Ook wandeldagen elders in het land en over de grens behoren tot de plannen voor deze groep! En dat is toch wel een stiekeme droom van mij ๐Ÿ€๐Ÿค—

Heb jij ook een soortgelijk doel en wil je hiervoor trainen? Je bent van harte welkom om een keer mee te doen?

Ik ben gek op wandelen en wil mijn plezier hierin graag met jou delen en een opstap bieden naar een actiever leven met meer plezier bewegen of jou begeleiden op weg naar een fantastisch wandeldoel! Wandel je mee?